Četvrti po redu transnacionalni Europski online dan poslova (EOJD) “Seize the Summer with EURES” održat će se i u 2020. godini, 4. ožujka od 10:00 do 18:00 sati. Uz suorganizatore iz EURES-a Hrvatske, Portugala, Slovenije i Španjolske, naši partneri u ovogodišnjem projektu su Cipar, Francuska, Grčka, Italija i Malta. Sajam je zamišljen kao potpora poslodavcima u turizmu i HoReCa sektoru južne Europe, odnosno Mediterana, koji imaju potrebe za zapošljavanjem velikog broja kvalificiranog i kompetentnog osoblja za rad u ljetnoj sezoni 2020. Tražiteljima posla iz cijele Europe predstavit će se ponude slobodnih radnih mjesta, informacije o uvjetima života i rada u državama odredišta te inicijative Europske komisije koje podupiru mobilnost, poput Your first EURES job.

EURES Hrvatska ovim događajem podupire hrvatske poslodavce iz sektora turizma koji imaju specifične potrebe za radnicima, a koje ne mogu zadovoljiti na nacionalnom tržištu rada. U prvom redu to su radna mjesta animatora u turizmu koji su ujedno izvorni ili napredni govornici različitih europskih jezika, ali i radna mjesta kuhara, konobara i ostalih radnika u turizmu. O vrijednosti ovakvih događaja najbolje govori podatak kako se broj zainteresiranih poslodavaca povećava svake godine. Očekuje se da će ove godine u događaju sudjelovati više od 60 poslodavaca iz navedenih zemalja te više od 2000 tražitelja posla koji bi htjeli ljetnu sezonu odraditi na Mediteranu.
Događaj će biti i dodatni vid povezivanja ponude i potražnje na nacionalnom tržištu rada, odnosno domaćih poslodavaca i tražitelja posla. Zainteresirani radnici iz cijele Hrvatske moći će, iz vlastitog doma ili s druge lokacije sa stabilnom Internet vezom, bez potrebe za putovanjem i bez dodatnog troška, stupiti u kontakt s hrvatskim i europskim poslodavcima koji nude posao u ljetnoj sezoni 2020. Hrvatski poslodavci iz svojih će ureda, s minimalnim utroškom vremena i bez dodatnog troška, imati priliku stupiti u kontakt s tražiteljima posla iz Hrvatske i ostatka Europe, popuniti slobodna radna mjesta i spremni dočekati još jednu uspješnu ljetnu turističku sezonu.

Informacije o događaju i mogućnostima registracije možete pratiti ovdje.