Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

EURES oglasi

DOKTOR MEDICINE SPECIJALIST RADIOLOGIJE/DOKTORICA MEDICINE SPECIJALISTICA RADIOLOGIJE
Prijave do 15.05.2024
Posao Doktor/doktorica medicine
Lokacija Finska

U suradnji sa EURES-om Finske objavljujemo natječaj agencije BBi Finland Oy za finskog poslodavca Wellbeing Services okruga Kanta-Häme za radno mjesto doktora medicine specijalista radiologije/doktorice medicine specijalistice radiologije za rad u Hämeenlinni, Finska.

Wellbeing Services okruga Kanta-Häme je regionalna vlast u Finskoj odgovorna za pružanje sveobuhvatnih socijalnih, zdravstvenih i usluga hitne službe stanovnicima okruga Kanta-Hämea. Wellbeing Services predan je pružanju visokokvalitetnih, dostupnih i pravednih usluga skrojenih prema potrebama svoje zajednice. Obuhvaća 11 općina: Hämeenlinna, Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela i Ypäjä. Wellbeing Services okruga Kanta-Häme uključuje i organizacije OmaHäme koje pružaju razne socijalne i zdravstvene usluge, zapošljavajući više od 6 500 ljudi.

Wellbeing Services okruga Kanta-Häme  traži 2 vješta i predana specijalista/specijalistice radiologije za rad na ugovor o radu u trajanju od 2 godine sa mogućnošću prijave na radna mjesta na puno neodređeno vrijeme.

Odjel radiologije pruža usluge u središnjoj bolnici i na drugim lokacijama. Središnja bolnica provodi preglede MRIa, skeniranja CTom (kompjutorizirana tomografija), vaskularne studije i procedure, pretrage mamografije, nativne slike, ultrazvučne (UZ) studije i procedure, fluoroskopske studije i procedure, nativne slike i CTi za hitno snimanje.

Kao specijalist/specijalistica radiologije raditi ćete kao stručnjak u vlastitom području unutar multiprofesionalnog tima. Vrednuje se široki raspon vještina i iskustvo, međutim očekuje se minimalno iskustvo u interpretiranju slika rendgena, kompjutorizirane tomografije i ultrazvučne opreme. Solidno iskustvo u mamografiji, magnetskoj rezonanciji ili angiografiji smatra se bonusom. Ukoliko kandidati ne posjeduju prethodnu sposobnost izvođenja ultrazvučno vođenih biopsija i drenaža obučavati će se tijekom probnog roka, jer je to sastavni dio dužnosti doktora/doktorice specijaliste.

Zaposleni doktori/doktorice specijalisti preći će od 2026 godine raditi u potpuno novi bolnički kampus. Nova bolnica imat će na raspolaganju širok raspon najsuvremenije opreme za snimanje i radiologiju. To će omogućiti sveobuhvatnu i točnu dijagnostiku za različita medicinska stanja. U novoj bolnici bit će dostupna najmanje sljedeća oprema: 3 uređaja za magnetsku rezonancu (MRI), 3 uređaja za kompjutoriziranu tomografiju (CT), 4 uređaja za ultrazvuk, uređaj za mamografiju, uređaj za rendgensko snimanje zuba i ekstremiteta, uređaj za angiografiju, te aparat za fluoroskopiju.

Naziv radnog mjesta: doktor medicine specijalist radiologije/doktorica medicine specijalistica radiologije

Broj traženih radnika: 2

Mjesto rada: Hämeenlinna, Finska

Uvjeti radnog mjesta:

  • Kvalifikacija: Diploma doktora/doktorice specijalista radiologije stečena u obrazovnim ustanovama iz zemalja EU/EEA (2005/36/EU) sa licencom za rad kao doktor/doktorica specijalist radiologije unutar zemalja EU/EEA.
  • Najmanje 3 godine prethodnog radnog iskustva na poslovima registriranog stručnjaka u EU/EEA nakon stjecanja licence za rad kao doktor/doktorica specijalist radiologije. Daljnje prethodno iskustvo je korisno tijekom procesa priznavanja.
  • Obveza pohađanja besplatnog tečaja učenja jezika uz trajanju od minimalno 20 sati tjedno kako bi se postigla B1 razina finskog jezika na kraju programa.
  • Spremnost na preseljenje i početak rada u Finskoj po završetku ciljane razine jezičnog treninga
  • Tečno poznavanje engleskog jezika smatra se prednošću a zahtjeva se poznavanje engleskog jezika na srednjoj razini

Poslodavac nudi:

  • Bruto mjesečna plaća od 5.486,00 EUR
  • Ugovor o radu na neodređeno vrijeme
  • Početak rada jesen 2024.
  • Puno radno vrijeme

Prijava: CV i zamolbu na engleskom jeziku poslati na email: eures@bbicommunication.com ili eures@bbi.se

Informacije o uvjetima života i rada u Finskoj - EURES portal

                                                                         - Work in Finland