U suradnji s EURES-om Austrije i austrijskom službom zapošljavanja iz pokrajine Tirol (AMS Tyrol), objavljujemo natječaje za rad u zimskoj turističkoj sezoni 2022./23. u Tirolu, Austrija.
Sezona počinje u prosincu 2022., a završava u travnju 2023. godine.
Otvorene pozicije za rad u restoranima i hotelima:
- kuhar/kuharica (Chef de Partie, Sous-chef, Young chef, Breakfast Cook, Commis de Cuisine, Kitchenhelp)
- uslužno osoblje (Chef de rang, Commis de rang, Konobar/ica, Poslužitelj/ica u restoranu - pomoćni konobar/ica, Poslužitelj/ica doručka, Barmen/Konobar/ica)
- sobar/sobarica
- recepcionar/recepcionarka.
Razgovori s kandidatima održati će se na danu poslova "Winter season in Austria" 24.10.2022. u Hotelu Osijek u Osijeku (09-15h)
Prijava: zainteresirani za sudjelovanje na danu poslova "Winter season in Austria" svoj životopis (europass) na njemačkom/engleskom jeziku trebaju poslati do 21.10.2022. na e-adresu: EURES-Osijek@hzz.hr
Radno mjesto: USLUŽNO OSOBLJE
- Chef de rang - voditelj restorana
- Commis de rang - pomoćnik voditelja restorana
- Konobar/ica
- Poslužitelj/ica u restoranu - pomoćni konobar/ica
- Poslužitelj/ica doručka
- Barmen / Konobar/ica
Broj otvorenih pozicija: 100.
Mjesto rada: pokrajina Tirol, Austrija.
Uvjeti:
- odgovarajuća kvalifikacija (završena ugostiteljska škola ili osposobljavanje za navedeno zanimanje) za više rangirane pozicije
- radno iskustvo od min 6 mjeseci na odgovarajućim poslovima
- poznavanje njemačkog jezika (razina B1)
- poznavanje engleskog jezika je prednost (razina B1).
Poslodavac nudi:
- sezonski ugovor o radu na puno radno vrijeme (5-6 dana u tjednu)
- besplatan smještaj i obroke, te dr. pogodnosti (free wi-fi, spa, gym, ski day tickets,..)
- mjesečnu bruto plaću u iznosu od min 1.629 EUR (osobe bez odgovarajuće kvalifikacije)
- većina poslodavaca nude mjesečnu bruto plaću u iznosu od 1.800 do 2.300 EUR (radno vrijeme na bazi 48h).
Opis posla/zadaci (iz izvornog oglasa):
Restorani/hoteli su specijalizirani za različita područja i bila bi prednost ako kandidat odgovara nekom od njih:
a) vođenje restorana, organiziranje svih poslova koji se tiču učinkovitosti u restoranu, posluživanje gostiju, upravljanje pritužbama, filetiranje, rezbarenje, flambiranje, poznavanje vina – polu sommelier
b) podrška voditelja restorana u svim područjima
c) posluživanje gostiju u restoranu, pokriti stol, srušiti stol, točiti piće, ispuniti želje gostiju
d) pomoć konobaru u svim poslovima restorana
e) posluživanje gostiju u restoranu, pokrivanje stola, rastavljanje stola, točenje pića, ispunjavanje želja gostiju
f) miješanje koktela po standardnim ili vlastitim receptima, večernja usluga.