Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Baza talenata EU otvorena za osobe pod privremenom zaštitom

11. listopada 2022.

 EU Talent pool

Od 10. listopada 2022. godine, u produkciju je puštena aplikacija namijenjena za povezivanje poslodavaca s osobama pod privremenom zaštitom pod nazivom Baza talenata EU.
Pilot projekt Baza talenata EU krenuo je u svibnju ove godine s ciljem uspostave aplikacije koja bi služila kao dodatan alat državama članicama i korisnicima privremene zaštite unutar država, a omogućuje unos životopisa za sve one koji imaju odobrenu privremenu zaštitu.
Radna skupina sastavljena od jednog predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike bila je dio ovog pilot projekta te je u suradnji navedenih institucija dogovoreno kako će kontakt točka za Bazu talenata EU biti Hrvatski zavod za zapošljavanje, Nacionalni koordinacijski ured za EURES. Prema odluci Europske komisije, sama aplikacija nalazi se na EURES portalu te se njoj može pristupati na jednak način kao što to čine i nezaposlene osobe prilikom registriranja na EURES portal.

Za sve informacije oko načina registracije, korištenja Baze talenata EU, osobe pod privremenom zaštitom mogu zatražiti od EURES savjetnika.

Standing with Ukraine (europa.eu)