Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

DANI POSLOVA NA SARDINIJI

7. travnja 2023.

 IMG-20230405-WA0006

Tijekom veljače i ožujka 2023. godine, u organizaciji ASPAL-a (Sardinian Agency for Active Labour Policies), člana EURES-a Italije, održani su Dani poslova na Sardiniji (Job Day Sardegna).

Sajmovi poslova na Sardiniji pripadaju najvećim događajima takve vrste; okupljaju brojne poslodavce iz raznih sektora, sveučilišta i obrazovne institucije te su otvoreni posjetiteljima raznih profila; od učenika i studenata preko aktivne radne snage, a ujedno omogućuju izravne intervjue zainteresiranih kandidata kao i selekcijske postupke.

Uz najveće regionalne izlagače, svoj izložbeni prostor imale su i predstavnice Zavoda za zapošljavanje/EURES-a Hrvatske. Tijekom dva dana, na posljednjem ovosezonskom sajmu poslova održanom u gradu Cagliariju, EURES Hrvatska zainteresiranim posjetiteljima predstavio je radna mjesta domaćih poslodavca iz sektora turizma i ugostiteljstva, a uvjeti i mogućnosti rada u RH uz upoznavanje s hrvatskom kulturnom i prirodnom baštinom predstavljeni su u sklopu dviju održanih prezentacija na temu rada i života u Hrvatskoj.

Posjetiteljima koji su pokazali veći interes za zapošljavanjem na području RH podijeljene su informativne brošure sa sadržajnijim opisom načina života i rada u Hrvatskoj, uz kontakte
EURES-a Hrvatske na koje se mogu povratno javiti u svrhu više informacija i slanja životopisa. Ujedno, životopisi potencijalnih kandidata prikupljeni na licu mjesta će, nakon postupka predselekcije, biti proslijeđeni poslodavcima čiji su oglasi također objavljeni na službenoj web-stranici sajma.