Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

EURES i CISOK na manifestaciji iMOS 2022. – Informiranje mladih Osijek

24. listopada 2022.

 iMOS 2022

U Osijeku, u prostoru Info-centra za mlade Osijek te u velikoj konferencijskoj dvorani Stare pekare, održane su aktivnosti trinaeste po redu manifestacije - iMOS - Informiranje mladih Osijeka.

U suradnji s vanjskim suradnicima, iMOS 2022. je kroz nekoliko tematskih radionica/predavanja mladima na neformalan način pružio relevantne informacije o aktualnim temama te im predstavio dionike koji im mogu pružiti provjerene i pravovaljane informacije te ih usmjeriti i savjetovati.

Tako su ovom prigodom predstavnice EURES-a i CISOK-a zainteresiranima predstavile pogodnosti koje se mogu koristiti prilikom traženja posla u inozemstvu u vidu Ciljanih programa mobilnosti (EURES TMS), kao i programe za stjecanje vještina traženih na tržištu rada (zelene i digitalne vještine), potrebnih za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta (vaučeri za obrazovanje HZZ-a).

Ovom je prilikom obilježeno i 15 godina rada Regionalnog info-centra za mlade, mjesta od posebnog značaja za mlade osobe, s kojim predstavnici HZZ-a bilježe dugogodišnju suradnju u raznim aktivnostima, a čije je djelovanje usmjereno na poticanje korištenja prilika, pro aktivnost i pozitivne promjene na osobnoj razini i u lokalnoj zajednici.