Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Međunarodni sajam poslova u Italiji

6. listopada 2022.

 IT Teramo sajam poslova

Međunarodni sajam poslova Europa sotto casa - Apri le porte al tuo domani, u organizaciji regije Abruzzo, člana EURES Italije, predviđa organizaciju četiri događaja usmjerena mladim i nezaposlenim osobama kako bi im se olakšalo povezivanje s poslodavcima, a koja će se održati na najvažnijim trgovima regionalnih glavnih gradova: Teramo (6. listopada), Chieti (14. listopada), L'Aquila (21. listopada) i Pescara (28. listopada).

Svaki događaj bit će organiziran u suradnji s glavnim sveučilištem u pojedinom gradu te će na svakom od gradskih trgova biti uređeno takozvano „selo poslova“ gdje će se tvrtke, obrazovne ustanove, zavodi i agencije za zapošljavanje susretati sa svim građanima zainteresiranima za traženje posla i sudjelovanje na razgovorima za posao.

Na poziv EURES Italije, predstavnici EURES Hrvatske sudjelovali su na događaju održanom 6. listopada 2022. na glavnom gradskom trgu u Teramu. Događaj je bio je namijenjen mladim nezaposlenim osobama te ostalim tražiteljima zaposlenja s posebnim naglaskom na radnim mjestima iz područja veterinarske medicine, biotehnologije, elektrotehnike i ostalim srodnim područjima.

Program događaja uključio je okrugli stol na temu „Novi trendovi na tržištu rada“ s naglaskom na ekonomske trendove u post-pandemijskom razdoblju, predavanje o prilikama za mobilnost mladih unutar EU putem pripravništava i radnih mjesta, predavanje na temu aktivnog traženja posla te ciljana predavanja poslodavaca o mogućnostima zapošljavanja.

Uz predstavnike EURES-a Italije te talijanskih poslodavaca, kao gostujući predstavnici svoj su izložbeni prostor s informativnim i promidžbenim materijalima imale Hrvatska, Švedska i Luxembourg.
Sajmu u Teramu prisustvovale su djelatnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s ciljem pružanja informacija zainteresiranim posjetiteljima o tržištu rada te mogućnostima i načinima zapošljavanja u Republici Hrvatskoj.

EURES savjetnici na sajmu poslova u Teramu.