Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Novi EURES trening u Zagrebu

16. studenoga 2023.

 EURES trening Matching and Placement – Advanced

Grad Zagreb je, u razdoblju od 10. do 12. listopada, po drugi put bio domaćin jednog EURES treninga u sklopu EURES Akademije. Trening pod nazivom „Matching and Placement – Advanced“ okupio je 21 sudionika iz 13 različitih zemalja EU/EGP-a, a ujedno je i prvi trening koji je kao jedna od dviju trenerica vodila EURES savjetnica iz Područne službe Rijeka.

Trodnevni trening, predvođen komunikacijskom stručnjakinjom i savjetnicom za javne nastupe, stavio je naglasak na bitne značajke vođenja i održavanja intervjua i razgovora za posao, kao i na glavne odrednice poslovne komunikacije te osobnog predstavljanja kako poslodavca tako i kandidata za posao. Uz niz interaktivnih i dinamičnih vježbi polaznici su mogli vježbati simulirane intervjue i formirati pitanja na način da dobiju najbolje povratne informacije o kandidatu.

Osim razmjene iskustva i praksi sa kolegama iz drugih Javnih zavoda/EURES mreže, ovaj je trening pružio vrijedne i korisne alate u budućem radu s tražiteljima zaposlenja, naročito glede kvalitetne pripreme za poslovni intervju te u selekcijskim postupcima.