Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Obilježen je 16. Tjedan cjeloživotnog učenja u Osijeku – Dođi! Pitaj! Saznaj!

2. listopada 2022.

 16. tjedan cjeloživotnog učenja

U sklopu ovogodišnje nacionalne obrazovne kampanje koju je u razdoblju od 26. rujna do 2. listopada organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih s ciljem promoviranja različitih mogućnosti cjeloživotnog učenja, senzibiliziranja građana o važnosti istoga, te poticanja osobne motivacije, u osječkom CISOK-u održana su predavanja na tri različite teme koje su predstavljene okupljenoj publici.

Uz formalno školovanje, učenje podrazumijeva i neformalne oblike poput tečajeva, radionica i dr., kao i učenje kroz iskustvo (radno i životno). Zainteresirani posjetitelji mogli su čuti o programima obrazovanja putem sustava Moj vaučer, dobiti korisne savjete o tome kako pokrenuti vlastiti posao koristeći potporu samozapošljavanja HZZ-a, te se na kraju upoznati s europskom mrežom EURES i Ciljanim programima mobilnosti (EURES TMS).

Publika je sa zanimanjem popratila predstavljene teme, a neki od prisutnih stupili su i u neposredniji kontakt s izlagačicama iznijevši svoje osobne planove i želje vezane uz potencijalna usavršavanja i rad, te shodno tome dobili i ciljane informacije i usmjerenja.