Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Održan EURESinAction 2023.

15. lipnja 2023.

 IMG-20230614-WA0038

Godišnje okupljanje EURESinAction, koje tradicionalno okuplja predstavnike, članove i partnere EURES mreže, održano je 13. i 14. lipnja u Bratislavi, sjedištu Europskog nadzornog tijela za rad (ELA). Naglasak dvodnevnog događaja, koji je uz brojne online pratitelje okupio i 124 sudionika uživo, bio je na trendovima u radnoj mobilnosti, vještinama i deficitarnim zanimanjima na europskom tržištu rada.

Ovogodišnji EURESinAction bio je vrijedna prilika za razmjenu iskustva, znanja i ideja uz međusobno druženje i tematske radionice, kao i za predstavljanje suvremenih trendova i pokazatelja na tržištu rada, uzevši u obzir nužnost razvoja novih digitalnih kompetencija radne snage, zelenih tehnologija i ekološkog osvještenja u odnosu na potrebe poslodavaca i manjkove radne snage u građevinskom sektoru. Na navedene teme, osim zajedničkih radionica, organizirana su i tri panelna razmatranja u čemu je sudjelovala i predstavnica EURES-a Hrvatske.  

Osim usvajanja novih i inovativnih saznanja, najveća vrijednost održanog događanja upravo je mogućnost upoznavanja i interakcije samih sudionika, što uvelike olakšava buduće suradnje i rad, te potvrđuje ljudski potencijal kao najveću vrijednost EURES mreže.