Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Održana selekcija kandidata u Osijeku za rad u austrijskoj zimskoj sezoni

14. prosinca 2022.

 Osijek – AT selekcija

Suradnjom EURES-a Hrvatske i EURES-a Austrije u projektu zapošljavanja u austrijskom hotelijerskom sektoru i ove je godine pružena prilika hrvatskim sezonskim radnicima za povezivanjem ljetne i zimske sezone. Tako je 24. listopada u osječkom Hotelu Osijek održan selekcijski postupak na kojemu su, uz već tradicionalno prisustvo predstavnika zapadne regije Voraralberg, sudjelovali i predstavnici još 3 austrijske pokrajine, Salzburga, Tirola i Koruške, a koji su u ime poslodavaca obavljali intervjue s predselektiranim kandidatima.

Prethodno događaju u Osijeku, objavljene su kompilacije oglasa za svaku pojedinu pokrajinu za rad u tamošnjim hotelima, a zaprimljeno je 50-ak prijava zainteresiranih sezonaca. Kandidati koji su udovoljavali kriterijima u pogledu poznavanja njemačkog jezika i relevantnog radnog iskustva povezani su na licu mjesta s odgovarajućim austrijskim poslodavcima. Prijave onih, koji zbog geografske udaljenosti ili drugih razloga nisu mogli fizički prisustvovati događanju, proslijeđene su naknadno predstavnicima online putem.

Kako su oglasi ostali objavljeni do sredine prosinca, značajan broj prijava zainteresiranih kandidata iz cijele Hrvatske pristigao je u razdoblju nakon selekcije, te su zadovoljavajuće također upućene austrijskim kolegama. Tako ove godine bilježimo ukupni interes od oko 90 kandidata, a povratne rezultate o zapošljavanju iščekujemo u narednom razdoblju.

EURES savjetnici iz Osijeka i Austrije na održanoj selekciji kandidata.