Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Posjet Švedskog zavoda za zapošljavanje – Arbetsförmedlingen

14. prosinca 2022.

 Šveđani 2

Tijekom 6. i 7. prosinca 2022. godine, slijedom nastavka dobre međuresorne suradnje, predstavnici EURES-a iz švedskog Zavoda za zapošljavanje posjetili su Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Program prvog dana švedskog studijskog posjeta održan je u Središnjem uredu HZZ-a s ciljem upoznavanja gostujuće delegacije s radom pojedinih odjela i odsjeka Zavoda te stanjem na nacionalnom tržištu rada. Općenite informacije o radu, strukturi te djelokrugu Zavoda predstavio je Odjel za međunarodnu suradnju, dok je Odsjek za rad s nezaposlenim osobama pružio uvid u proces posredovanja pri zapošljavanju. Ostale predstavljene teme obuhvatile su upoznavanje s radom Odjela za poslodavce i Odsjeka za EURES, a djelatnicima Zavoda pružen je kratki uvid u strukturu i svakodnevni rad EURES-a u Švedskoj, s naglaskom na glavne sektore u kojima nedostaje radna snaga na švedskom tržištu rada.

Službeni posjet dana 7. prosinca uključio je odlazak u Ispostavu Zagreb - Zapad i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, pri čemu su gosti imali priliku pobliže upoznati rad Zavoda na mjesnoj razini, uz usluge i aktivnosti namijenjene korisnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Studijski posjet kolega iz EURES-a Švedske doprinjeo je boljem međusobnom upoznavanju dviju nacionalnih službi za zapošljavanje te otvorio niz mogućnosti novim oblicima suradnje na području zapošljavanja na domaćem i švedskom tržištu rada.