Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Prekogranični sajam poslova, Kopar, Republika Slovenija

11. ožujka 2024.

 1710158538451

U sportskoj dvorani Arena Bonifika u Kopru, Slovenija, dana 29. veljače 2024. održan je prekogranični sajam poslova.

Sajam je bio usmjeren na predstavljanje usluga EURES-a i Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije te na izravno povezivanje poslodavaca, tražitelja zaposlenja, studenata, učenika i drugih.

EURES Hrvatska, kao predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na navedenom događaju predstavio je situaciju na tržištu rada te prilike za zapošljavanje u Hrvatskoj sa naglaskom na tržište rada Istre i Hrvatskog primorja kao prekograničnih područja ovog dijela Slovenije i Italije. Na štandu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zainteresiranim tražiteljima zaposlenja iz Slovenije ali i osobama iz Hrvatske koje rade u ovom prekograničnom području pružene su informacije o uvjetima života i rada u Hrvatskoj.

Na sajmu su kao izlagači sudjelovali predstavnici EURES mreža iz Slovenije, Italije i Hrvatske, poslodavci iz Slovenije, obrazovne ustanove, agencije za zapošljavanje, partneri sa lokalnog tržišta rada i drugi. Ukupno se predstavilo 116 izlagača; od toga preko 100 poslodavaca iz različitih sektora (trgovine, javne uprave, zdravstvene zaštite, informatike i dr).