Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

PRIPREMA ZA UKLJUČIVANJE NA TRŽIŠTE RADA OSOBA (ŽENA) POD MEĐUNARODNOM I PRIVREMENOM ZAŠTITOM

13. ožujka 2024.

 IMG-20240308-WA0013

Dana 8. ožujka 2024. godine, održana je konferencija pod nazivom "Budućnost rada među generacijama – ženski pogled na trendove među zaposlenicima" u hotelu Sheraton u Zagrebu. Konferenciju je u suradnji s Međunarodnom mrežom poslovnih žena organizirala udruga Centar za kulturu dijaloga, te je u sklopu iste održana i radionica za žene pod međunarodnom zaštitom.

Konferencija se sastojala od dva panela. U drugom panelu, pod nazivom "Migracije i tržište rada: prilike i izazovi", raspravljalo se o stranim radnicima na tržištu rada u Hrvatskoj. Sudjelovala je i predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koja je predstavila aktivnosti, iskustva i napore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u području integracije i uključivanja izbjeglica i stranaca na tržište rada.

Kroz prezentaciju "Priprema i uključivanje na tržište rada", održanu od strane savjetnice za zapošljavanje iz Područne službe Zagreb, sudionice su upoznate s pripremama za posao (kako što bolje napisati životopis i zamolbu, kako se dobro pripremiti za posao, kako se ponašati na samom razgovoru za posao i sl.). Također, sudionicama je podijeljen primjerak za pisanje životopisa i zamolbe, kao i letak "Pravo na rad". Tijekom radionice, sudionice su informirane su i o uslugama koje nudi i koje mogu ostvariti putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Sudionice su imale priliku postavljati pitanja o potencijalnim nejasnoćama, te komentirati ono što su čule, doživjele i slično, nakon čega su iskazale zadovoljstvo održanom radionicom.