Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Sajam poslova u Namuru

7. travnja 2023.

 IMG-a29a2f360fc09b1b806207ac4808aff0-V

11. ožujka 2023. u Namuru, u Belgiji, održan je sajam poslova pod nazivom „Tourisme, Hotelliere & Call centers“, koji je bio usmjeren na zapošljavanje u hotelijerstvu i turizmu te na poslove u pozivnim centrima.

EURES Hrvatska, kao predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pozvan je da sudjeluje na navedenom događaju kako bi predstavio situaciju i prilike za zapošljavanje na nacionalnom tržištu rada. U razdoblju koje je prethodilo sajmu, kontaktiran je veći broj poslodavaca iz sektora ugostiteljstva i turizma te im je ponuđena mogućnost promocije i predstavljanja njihovih oglasa kao i prikupljanja prijava zainteresiranih kandidata. Na sajmu su aktivno promovirani sljedeći hrvatski poslodavci koji su u potrazi za radnicima u nadolazećoj turističkoj sezoni iz sektora ugostiteljstva i turizma. 

Sajmu poslova prisustvovalo je dvadesetak poslodavaca iz Belgije i drugih zemalja EU-e, koji su zainteresiranim tražiteljima zaposlenja nudili informacije o radnim mjestima, a jedan od prisutnih poslodavaca bio je i Love Carpe Diem d.o.o. iz Hrvatske. Uz Hrvatsku, svoje su štandove imali i predstavnici EURES-a Italije, Danske, Luxemburga, Nizozemske, Češke i Španjolske.

Zainteresiranim tražiteljima zaposlenja iz Belgije pružale su se informacije o uvjetima života i rada u Hrvatskoj, s naglaskom na rad na sezonskim poslovima i mogućnostima zapošljavanja.
Na licu mjesta odvijali su se razgovori s kandidatima koji su pristupili štandu EURES-a Hrvatske, te je napravljena procjena bi li zainteresirani kandidati bili zanimljivi domaćim poslodavcima.
Nakon prvotne procjene, zaprimljeno je deset e-mail adresa/životopisa koji su naknadno distribuirani potencijalnim poslodavcima, a kao dodatna vrijednost ovog događaja ističe se ostvarena suradnja s kolegama iz EURES-a drugih zemalja koje su prisustvovale ovome sajmu.