Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Seize the Summer with EURES 2022

11. veljače 2022.

 seize-2022

Nakon jednogodišnje stanke ove godine će se održati 5. po redu transnacionalni Europski online dan poslova (EOJD) pod nazivom “Seize the Summer with EURES 2022”. Sajam se organizira u suradnji EURES-a Hrvatske, Cipra, Francuske, Italije, Malte, Grčke, Portugala, Slovenije i Španjolske i održat će se 22. ožujka od 10:30 do 16:30 sati. Događaj je usmjeren na sektor turizma/HoReCa a zamišljen je kao potpora poslodavcima južne Europe, odnosno Mediterana, a koji imaju potrebe za zapošljavanjem velikog broja kvalificiranog i kompetentnog osoblja za rad u ljetnoj sezoni 2022. Tražiteljima posla iz cijele Europe predstavit će se ponude slobodnih radnih mjesta, informacije o uvjetima života i rada u državama odredišta te inicijative Europske komisije koje podupiru mobilnost poput Ciljanih programa europske mreže za mobilnost EURES / EURES Targeted Mobility Scheme (TMS).

EURES Hrvatska ovim događajem podupire hrvatske poslodavce iz sektora turizma koji imaju specifične potrebe za radnicima, a koje ne mogu zadovoljiti na nacionalnom tržištu rada. U prvom redu to su radna mjesta animatora u turizmu koji su ujedno izvorni ili napredni govornici različitih europskih jezika, ali i radna mjesta kuhara, konobara, recepcionara, vozača turističkih autobusa i ostalih radnika u turizmu.
Na posljednjem održanom Seize the summer with EURES online danu poslova 2020 godine sudjelovala su 63 izlagača, a na ovogodišnjem izdanju očekuje se još veći broj poslodavaca te sudjelovanje najmanje 2000 sudionika online koji bi htjeli ljetnu sezonu odraditi na Mediteranu.

Tražitelji posla iz cijele Europe moći će, iz vlastitog doma ili s druge lokacije sa stabilnom Internet vezom, bez potrebe za putovanjem i bez dodatnog troška, stupiti u kontakt s hrvatskim i europskim poslodavcima koji nude posao u ljetnoj sezoni 2022. Hrvatski poslodavci imaju priliku promovirati svoja radna mjesta te pronaći radnu snagu za, nadamo se, još jednu uspješnu turističku sezonu. Informacije o događaju možete pratiti ovdje.