Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Seize the Summer with EURES 2023

24. siječnja 2023.

 Lifeguard_SEL

Dana 09. ožujka 2023. godine održati će se Europski online dan poslova pod nazivom „Seize the Summer with EURES 2023“. Navedeni događaj organizira se u suradnji EURES-a Hrvatske, Cipra, Francuske, Grčke, Italije, Malte, Portugala, Slovenije i Španjolske te je usmjeren na sektor turizma/HoReCa kao potpora poslodavcima južne Europe, odnosno Mediterana, koji imaju potrebe za zapošljavanjem velikog broja kvalificiranog i kompetentnog osoblja za rad u ljetnoj sezoni 2023.

Tražiteljima posla iz cijele Europe predstavit će se ponude slobodnih radnih mjesta, informacije o uvjetima života i rada u državama odredišta te inicijative Europske komisije koje podupiru mobilnost poput Ciljanih programa europske mreže za mobilnost EURES / EURES Targeted Mobility Scheme (TMS).

EURES Hrvatska ovim događajem, osim pružanja dodatne mogućnosti za povezivanje hrvatskih poslodavaca i radnika, pruža i podršku hrvatskim poslodavcima iz sektora turizma kako bi pronašli kvalificiranu radnu snagu na zajedničkom europskom tržištu rada. U prvom redu to su radna mjesta animatora u turizmu koji su ujedno izvorni ili napredni govornici različitih europskih jezika, ali i radna mjesta kuhara, konobara, recepcionara, vozača turističkih autobusa i ostalih radnika u turizmu.

Tražitelji posla iz cijele Europe moći će, iz vlastitog doma ili s druge lokacije sa stabilnom Internet vezom, bez potrebe za putovanjem i bez dodatnog troška, stupiti u kontakt s hrvatskim i europskim poslodavcima koji nude posao u ljetnoj sezoni 2023. Hrvatski poslodavci imaju priliku promovirati svoja radna mjesta te pronaći radnu snagu za, nadamo se, još jednu uspješnu turističku sezonu.

Informacije o događaju možete pratiti ovdje.