Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

NOVI EUROPASS

1. kolovoza 2020.

 eportfolio

Dugo najavljivan, 1. srpnja je pokrenut novi EUROPASS. Namijenjen je učenicima, studentima i radnicima, dostupan na 29 jezika, a nudi sljedeće alate:

Profil Europass pomaže opisati vještine, pronaći poslove i mogućnosti za učenje, upravljati prijavama te sastavljati životopise i motivacijska pisma.

S alatom Europassa za uređivanje životopisa možete:

  • izraditi i ažurirati životopise
  • među različitim predlošcima odabrati odgovarajući predložak
  • pohraniti životopise na svoj uređaj ili u knjižnicu Europassa te na jednostavan način podijeliti životopise na 29 različitih jezika

Uz pomoć alata Europassa za uređivanje motivacijskog pisma možete sastaviti strukturirana, vizualno usklađena i profesionalna motivacijska pisma koristeći niz različitih predložaka.

dopunskoj ispravi o studiju sadržane su informacije na osnovi kojih se dobiva jasnija slika o znanju i vještinama stečenima tijekom visokog obrazovanja.

prilogu svjedodžbi Europass sadržane su informacije na osnovi kojih se dobiva jasnija slika o znanju i vještinama stečenima tijekom strukovnog obrazovanja.

Dokument o mobilnosti Europass pomaže vam na jednostavan, dosljedan i razumljiv način predstaviti vještine stečene tijekom iskustva mobilnosti.

Uz to, Europass osigurava pouzdane informacije o studiranju i radu u različitim europskim zemljama pružanjem poveznica na relevantne europske i nacionalne izvore. 

Digitalne vjerodajnice Europassa imaju jednaku pravnu vrijednost kao certifikati u papirnatom obliku. Ustanovama omogućuju besplatno izdavanje digitalnih kvalifikacija i ostalih vjerodajnica učenja koje se ne mogu mijenjati. Te se vjerodajnice, među ostalim, mogu upotrijebiti pri traženju posla ili angažmana na sveučilištu. Europass omogućuje sigurnu pohranu i dijeljenje tih vjerodajnica i smanjuje ovisnost o certifikatima i diplomama u papirnatom obliku.

Europass je i dalje dostupan na https://europa.eu/europass/hr .