Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Živa knjižnica u Rijeci: Europske mogućnosti za mobilnost mladih

16. travnja 2024.

 EU tjedan mladih_FB_IG post

U sklopu konferencije „EU tjedna mladih u gostima“ u Centru tehničke kulture Rijeka u četvrtak, 18. travnja 2024., u 13:30 sati organizira se živa knjižnicu na temu mobilnosti mladih.

Živa knjižnica odlična je prilika za informiranje o mogućnostima za mobilnost koje se nude.

Polaznici će moći dobiti informacije od Matee Lozančić iz Centra za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci; Marte Grabar, predsjednice ESN-a Rijeka, Marie Grbac iz Europe Direct te Hane Galogaža Lanča, CTK Rijeka koja će predstavljati Eurodesk mrežu. Za one koje zanima zaposlenje, EURES savjetnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Rijeka, predstaviti će usluge EURES-a i Ciljane programe mobilnosti (EURES TMS) koji pružaju mogućnost financijskih potpora za odlazak na razgovor za posao i preseljenje u drugu državu EU, Norvešku ili Island zbog zapošljavanja, osposobljavanja ili naukovanja, a dostupne su i potpore za tečajeve jezika i priznavanje kvalifikacija.

Svi sudionici konferencije dobit će Youthpass – europski instrument priznavanja za identificiranje i dokumentiranje ishoda učenja koji su stečeni u projektima u okviru programa Erasmus+ i European Solidarity Corps. 

Susret će se održati u četvrtak, 18. travnjaod 13:30 do 15 sati, na adresi Školjić 6, Rijeka.

Prijavite se za sudjelovanje u Živoj knjižnici putem online obrasca OVDJE.

Dodatne informacije dostupne su na web stranici Centra tehničke kulture Rijeka.